Webinar levertransplantaties metabole ziekten

|

Op dinsdag 23 januari 15.30-17.30 organiseert UMD een webinar over levertransplantaties bij metabole ziekten via ZOOM.

Het UMC Groningen is in Nederland het levertransplantatiecentrum voor kinderen. Toenemend (dit is een internationale trend) zien we dat kinderen met een metabole aandoening een levertransplantatie ondergaan. Graag berichten we collega’s in het land over ontwikkelingen op dit vlak. Daarnaast is er mogelijkheid om anoniem een casus in te brengen via c.m.a.lubout@umcg.nl of h.p.j.van.der.doef@umcg.nl.

Het voorlopig programma omvat o.a. terugkoppeling van levertransplantaties bij metabole aandoeningen (Charlotte Lubout en Hubert van der Doef) en de rol van levertransplantatie bij GSD (Terry Derks).

Accreditatie NVK wordt aangevraagd.

De webinar is interessant voor iedereen die werkzaam is in het veld van de metabole ziekten of die bij transplantatie betrokken is.

Aanmelding kan via https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_l9qdXrEAR7iPszXlGMiGqg.

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2024