Webinar “Emergency Protocols for patients with FAOD or GSD”

|

Hoe kun je thuis spoedgevallen voorkomen? Hoe kun je direct het ziekenhuis contacteren? Metabole spoedgevallen moeten zoveel mogelijk voorkomen worden. In het CONNECT MetabERN project (2018-EU-IA-0173) hebben metabole specialisten samengewerkt aan het ontwikkelen van "emergency protocols", om automatisch emergency letters te kunnen genereren voor patiënten met FAOD of GSD.

Op 22 juni wordt er van 16:30 tot 18:00 een (Engelstalige) webinar georganiseerd voor ouders, verzorgers en patiënten die met FAOD of GSD te maken hebben. Er wordt informatie gegeven over de website www.emergencyprotocol.net en hoe een emergency letter opgesteld wordt. Registreren kan door hier te klikken.

Programma:

16:30-16:40 Introductie door Maurizio Scarpa

16:40-17:00 Achtergrond, resultaten en volgende stappen door Terry Derks

17:00-17:20 Live demonstratie door Bas te Boekhorst

17:20-18:00 Vragenuurtje

UMD organiseert maandelijks webinars op donderdagen van 16:00 tot 17:30. Heb je een idee voor een webinar gerelateerd aan metabole ziekten?

Language of webinar
Scope
UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2021