Webinar "Disease Mechanisms"

|

Het UMD organiseert op donderdag 2 juli van 16.30 tot 18.00 uur een webinar over het ontrafelen van ziekte mechanismen door middel van metabole flux analyse. Het doel van dit webinar is het uitwisselen van kennis en ervaring vanuit de verschillende UMC’s en het bespreken van mogelijke gezamenlijke vervolgstappen of projecten. Naast presenaties is er geruime tijd voor vragen en discussie. Het webinar zal in het Engels zijn. Meer informatie opvragen of aanmelden kan via info@umd.nl.

Voorzitter:

Dirk Lefeber

Programma en sprekers:

16:30-16:45 Introductie - Dirk Lefeber

16:45-17:00 First steps towards establishing intracellular nucleotide fluxomics - Marek Noga (& Laura Steinbusch)

17:00-17:15 Electrophysiological abnormalities in VLCAD deficient hiPSC-cardiomyocytes can be improved by lowering accumulation of fatty acid oxidation intermediates - Suzan Knottnerus

17:15-17:30 Unravelling the pathophysiology of inborn errors of metabolism by in vivo flux analysis - Sander Garrelfs

17:30-18:00 Plenaire discussie

UMD AGENDA:
NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

©UMD 2019 - 2020