microfoon

Podcast "All About ALD"

|

In januari werd dr. Stephan Kemp (Amsterdam UMC) samen met collega dr. Eric Mallack (Weill Cornell Medical College, New York) geïnterviewd door de Journal of Inherited Metabolic Disease. De aanleiding was het bespreken van hun recente artikelen over X-gebonden adrenoleukodystrofie (ALD): 'Evolution of adrenoleukodystrophy model systems' en 'MRI surveillance of boys with X‐linked adrenoleukodystrophy identified by newborn screening: Meta‐analysis and consensus guidelines'. In de podcast komt een grote verscheidenheid aan onderwerpen aan bod, waaronder: het belang van biomarkers, nieuwe richtlijnen voor de follow-up van jongens die opgepikt zijn via de hielprik, een chimpansee met ALD, planten met ALD, de hielprikscreening en humane hersenorganoïden als model. Beluister hier de podcast.

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2021