Peter-Paul Blommers nieuwe voorzitter Metakids

|

Stichting Metakids heeft een nieuwe voorzitter: Peter-Paul Blommers leidt per 1 september 2022 het bestuur. Hij was al vice-voorzitter en volgt Caroline van Alphen op, die om persoonlijke redenen is teruggetreden.

Peter-Paul is van huis uit marketeer. Hij gaf als CEO leiding aan gerenommeerde bureaus als Ogilvy&Mather, DMB&B, TBWA\DC en Cheil/Samsung. De laatste 6 jaar is Peter-Paul CEO van NPB Media, een van de grootste buitenreclameexploitanten in Nederland. Daarnaast is hij als directie-adviseur actief bij de Hermitage Amsterdam, Prominent en Molenaar Badkamers. Peter-Paul had eerder een leidinggevende rol in de Besturen van Stichting Orange Babies en SVN, een van de grootste ledenorganisaties in Nederland.

Waarom Metakids? Peter-Paul: “Allereerst focust Metakids zich op kinderen. Het is onbestaanbaar dat kinderen door een metabole ziekte getroffen worden en ernstig ziek worden, terwijl met voldoende geld voor onderzoek steeds meer van deze ziekten behandelbaar blijken. De toekomst van die kinderen en het gezin waarin ze op kunnen groeien, dat is de kern van mijn motivatie.“ Hij vervolgt: “Er is daarnaast momentum. In de gesprekken die ik de afgelopen maanden met collega’s binnen Metakids, maar juist ook met artsen, onderzoekers en ouders heb gevoerd, proef ik een enorme ambitie om metabole ziekten echt op de kaart te krijgen. Er is al enorm veel bereikt de afgelopen jaren, met het UMD als lichtend voorbeeld. Het moment breekt nu aan om stap voor stap te gaan oogsten. Metakids wil graag haar rol als navigator uitbouwen: meer fondsen ophalen en bijdragen aan een zo efficient mogelijke besteding in Care & Cure. Het was voor mij vervolgens geen moeilijke keuze om mijn commitment te geven aan een brede groep mensen in het metabole veld, waar ik zoveel commitment en ambitie proef.”

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2023