Online publieksavond Erfelijke metabole ziekten

|

Op 17 november van 19.00 tot 21.30 uur wordt een publieksavond voor Erfelijke metabole ziekten georganiseerd.

Tijdens deze publieksavond voor patiënten, familieleden, onderzoekers en geïnteresseerden, wordt je bijgepraat over de mogelijkheden die ons onderzoek brengt voor toekomstige behandelingen van metabole ziekten . Welke behandelingen zorgen voor betere resultaten, welke zijn minder belastend? Een van de nieuwe behandelingen waar de wetenschap positief over is, is gentherapie. Dit staat echter nog in de kinderschoenen. Wetenschappers zijn benieuwd naar de kennis over gentherapie bij/van ouders en patiënten, maar ook naar hun verwachtingen èn angsten. Hoe staan patiënten of ouders hier tegenover? Is je lot als patiënt beïnvloedbaar? Hierover gaan patiënten en onderzoekers in gesprek.

Meedoen? Kijk op radboudumc.nl/publieksavond2021.

Publieksavond flyer 2021v7.jpg

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2022