Onderzoek: Perspectief van patiënten met metabole ziekten op zorg

|

Onderzoeksinstituut het Nivel heeft onlangs de resultaten van een onderzoek naar de perspectieven van patiënten met een metabole ziekte op de zorg rondom de diagnose en de transitiezorg gepubliceerd.

UMD zet zich in voor optimalisatie van de zorg van patiënten met metabole ziekten en vindt het belangrijk om het perspectief van de patiënt centraal te stellen. Daarom heeft ze Nivel de opdracht gegeven om kwalitatief onderzoek te doen naar perspectieven van patiënten met een metabole ziekte op het zorgproces. Het onderzoek is toegespitst op twee belangrijke momenten in het zorgproces: de periode rondom de hielprik en de transitie van kindergeneeskunde naar volwassengeneeskunde.

Dit onderzoek is een belangrijk speerpunt van de UMD portefeuille Zorgproces. Benieuwd naar de resultaten? Klik dan hier om het rapport te lezen.

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2023