Lancering van Kennisagenda erfelijke metabole ziekten

|

Op 19 juni kreeg Prinses Laurentien van Oranje in haar rol als oprichter van de number 5 foundation een exemplaar van de Kennisagenda Erfelijke Metabole Ziekten aangeboden. De inspirerende bijeenkomst werd bijgewoond door ruim 40 beleidsmakers, experts en belanghebbenden op het gebied van erfelijke metabole ziekten.

Na de overhandiging aan Prinses Laurentien gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek. De thema’s 'FAIR data sharing', 'Therapie van bench tot bedside' en 'UMD als succesvol voorbeeld van landelijke samenwerking tussen specialistische zorg en onderzoek' stonden centraal tijdens deze dialoogsessies. 

UMD heeft in samenwerking met het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten anderhalf jaar aan de samenstelling van de kennisagenda gewerkt. Ben je benieuwd welke 10 belangrijkste onderzoeksvragen en doelstellingen binnen het metabole zorg- en onderzoeksveld in de kennisagenda geprioriteerd zijn? Lees de kennisagenda dan hier.

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2023