2022 Dutch Translational Metabolism Conference

|

Op 13 en 14 juni 2022 wordt in Hotel de Wageningsche Berg in Wageningen de Dutch Translational Metabolism Conference gehouden.

Het doel van deze landelijke bijeenkomst is om zowel junior- als senior-onderzoekers, die metabolisme op translationeel niveau bestuderen, samen te brengen. De bijeenkomst richt zich op het overbruggen van de kloof van fundamenteel onderzoek naar toepassing bij mensen en behandeling van ziekten. De thema's die tijdens de bijeenkomst aan bod komen, zijn onder meer cellulair metabolisme, systemisch metabolisme, leefstijlinterventies, circadiane biologie, ontdekking van geneesmiddelen, innovatieve methoden voor metabool onderzoek en meer.

Schrijf je voor 16 mei 2022 in via https://www.translationalmetabolism.nl/dtmc-2022/registration/. De deadline voor het indienen van abstracts is 15 april 2022.

Bevestigde keynote-sprekers:

  • Professor Lora Heisler van de Universiteit van Aberdeen, Verenigd Koninkrijk
  • Professor Kei Sakamoto van de Universiteit van Kopenhagen, Denemarken
  • Dr. Giles Yeo van de Universiteit van Cambridge, Verenigd Koninkrijk
  • Dr. Anja Zeigerer van Helmholtz Zentrum M√ľnchen, Duitsland
  • Professor Anu Suomalainen Wartivaara van de Universiteit van Helsinki, Finland

Meer informatie vind je op https://www.translationalmetabolism.nl. Vragen? Mail naar translationalmetabolism@amsterdamumc.nl.

UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2022