|

Sabine Fuchs, kinderarts Metabole Ziekten in het UMC Utrecht, heeft de prestigieuze ERC Starting Grant van de European Research Council gekregen. De beurs van €1,5 miljoen zal worden gebruikt om de behandeling van stofwisselingsziekten te verbeteren.

Metabole ziekten zijn erfelijke aandoeningen. ...

|

Woensdag 17 november was er een bijzonder moment; een online Publieksavond over gentherapie waarbij onderzoekers, artsen en patiënten en patiëntvertegenwoordigers hun handen ineen sloegen en samen met het publiek spraken over gentherapie. Dirk Lefeber, UMD bestuurslid en onderzoeker aan RadboudUMC ...

|

Uit evaluatie van de Gezondheidsraad blijkt dat screening op aandoeningen uit het hielprikprogramma een aanmerkelijke gezondheidswinst oplevert, zonder disproportionele nadelen. De Gezondheidsraad evalueerde 11 van de 25 aandoeniningen die zijn opgenomen in de hielprik. De raad adviseert om ...

|

In de nieuwste aflevering van de Journal of Inherited Metabolic Disease Podcast vertellen Dr. Sabine Fuchs en Vivian Lehmann over minilevertjes die gebruikt worden om zeldzame stofwisselingsziekten te leren begrijpen en behandelingen te testen.

Luister de Podcast hier: [Soundcloud] ...

UMD organiseert maandelijks webinars op donderdagen van 16:00 tot 17:30. Heb je een idee voor een webinar gerelateerd aan metabole ziekten?

Language of webinar
Scope
UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

UMD in de media:
NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2021