|

MEDtalks organiseert een geaccrediteerde live e-learning ‘SSIEM in review 2022’. Deze wordt getoond op 17 november (20:00 - 21:00 uur).

In dit programma wordt speciaal aandacht besteed aan de meest recente (onderzoek)ontwikkelingen die eind augustus zijn gepresenteerd tijdens The Society ...

|

Op 22 september 2022 vond de eerste UMD Catalyst grants webinar plaats. UMD financiert onderzoek in de vorm van Catalyst grants, en onlangs zijn de eerste projecten afgerond. Tijdens de webinar gaven Karlien Coene, Indi Joore, Richard Rodenburg en Laura Tseng een presentatie over hun onderzoeken. ...

|

Onderzoeksinstituut het Nivel heeft onlangs de resultaten van een onderzoek naar de perspectieven van patiënten met een metabole ziekte op de zorg rondom de diagnose en de transitiezorg gepubliceerd.

UMD zet zich in voor optimalisatie van de zorg van patiënten met metabole ziekten en vindt ...

|

Vandaag, 17 oktober, is het de Dag van de Krachtenbundeling tegen Stofwisselingsziekten.

Sinds 2021 hebben meer dan 30 metabole patiëntenorganisaties, fondsenwervers en artsen en onderzoekers ...

|

Semi-arts Katie Gout, werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis, loopt aanstaande zaterdag samen met vrienden en familie de Amsterdam City Walk, om geld op te halen voor onderzoek metabole ziekten.

Zij zegt hierover: "In februari 2022 ben ik tante geworden van Bobby, het zoontje van mijn ...

Voor een nieuwe pagina op deze website willen we alle metabole expertisecentra op één plek verzamelen. We horen van de expertisecentra zelf graag meer informatie en bijzonderheden over hun centrum en samenwerkingsverbanden met andere centra. Help je ons verder? Mail naar info@umd.nl.

|

Stichting Metakids heeft een nieuwe voorzitter: Peter-Paul Blommers leidt per 1 september 2022 het bestuur. Hij was al vice-voorzitter en volgt Caroline van Alphen op, die om persoonlijke redenen is teruggetreden.

Peter-Paul is van huis uit marketeer. Hij gaf als CEO leiding aan gerenommeerde ...

Interconcress / T. Tanzyna
|

Van 30 augustus tot en met 2 september 2022 vond het jaarlijkse SSIEM symposium plaats in Freiburg, Duitsland, een prachtige groene stad met mooie architectuur. Het was het eerste SSIEM congres waar iedereen weer live samenkwam sinds de start van de COVID pandemie: dit kwam het metabole veld ...

|

OP 29 september organiseert European Reference Network for Rare Neurological Diseases (ERN-RND) het online symposium "N-of-1 treatments and trials in neurology".

Hieronder is het programma te vinden.

14:00 - Welcome and introduction
14:30 - n-of-1 trials in neurology ...

|

Stofwisselkracht, Join4Energy en de Axel Foundation bundelen hun krachten en stellen samen € 225.000 voor onderzoek naar stofwisselingsziekten ter beschikking:

  • Stofwisselkracht stelt € 200.000 beschikbaar voor alle stofwisselingsziekten. Onderdeel van dit bedrag is de bijdrage van € 20.000 ...
UMD AGENDA:
{{row.name}}
{{row.date}}

NIEUWS onderwerpen:

Met opbrengsten uit de VriendenLoterij PrijzenMarathon heeft Stichting Metakids het samenwerkingsverband (UMD) van zes universitaire ziekenhuizen kunnen faciliteren. Ook is onderzoek binnen het UMD gestart. Deelnemers van de VriendenLoterij spelen sinds de campagne in 2018 geoormerkt mee voor dit goede doel waardoor dankzij hen nog steeds fondsen geworven worden.
Daarnaast zullen Stichting Metakids en het UMD gezamenlijk en afzonderlijk actief werven voor additionele subsidiegelden om het UMD verder te ontwikkelen tot een duurzaam samenwerkingsverband.

© UMD 2019 - 2022